728x90 AdSpace

SON YAZILAR
30 Aralık 2014 Salı

ŞEHİR MEYDANINDA FIÇI YUVARLAMAK


Enis Batur, sadece yoğun yazma süreciyle değil, zihninden geçenlerle, hayata geçirdiği ve geçiremediği projeleriyle, şiirleriyle, düzyazılarıyla, deneysel romanlarıyla, ansiklopedisiyle, günlükleriyle, günümüz kültür dünyasına kazandırdıklarıyla bende büyük hayranlık uyandıran bir edebiyat adamıdır.
Her yazdığından geriye çok büyük bir tortu bırakır zihnimde. O nedenle sürekli elimin altında bir Enis Batur kitabı olur.
2008-2010 yılları arasında yazılan içbükeylerden kurulmuş Şehir Meydanında Fıçı Yuvarlamak. Cumhuriyet Gazetesi Kitap Ekinde ve başka dergilerde yazdığı yazılarla günlükleri bir araya getirmiş bu kitapta Enis Batur. Kırmızı Yayınları’nın da olağanüstü basım kalitesiyle okur önüne çıkmış kitap.
Enis Batur’un gerek kendi yazma sürecini, gerekse de Türk ve dünya kültür-sanat ortamını kısa metinlerle ele aldığı kitap okurların zihnine birçok soru işareti bırakıyor. Bahsettikleriyle okurlarını yepyeni yazarlara, kitaplara sürüklüyor Enis Batur. Okunması, izlenmesi, görülmesi gerekenler ve insanların zihninde ışık çakacak düşünceler konusunda çok iyi öneriler getiriyor. Her zaman söylemişimdir; bazı kitaplar insanda hem hiç bitmesin hissi verirler, hem de elden bırakılmazlar. Şehir Meydanında Fıçı Yuvarlamak da bu tür kitaplardan.
Enis Batur, bana göre bir sanatsever, bir edebiyat tutkunu için mutlaka okunması gereken yazarların en başında geliyor.

Tuna BAŞAR
tuna başar

Jeewani is a freelance web designer and developer with a passion for interaction design.

Website: Premium Blog Templates

  • Blogger Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Item Reviewed: ŞEHİR MEYDANINDA FIÇI YUVARLAMAK Rating: 5 Reviewed By: Tuna BAŞAR