728x90 AdSpace

SON YAZILAR
31 Aralık 2014 Çarşamba

OKUMA GÜNLÜĞÜ -2-


26 Ağustos 2014 Salı

Uzun zaman olmuş mektup okumayalı. Ve tabii ki yazmayalı… Eylül’e Mektuplar projem dolayısıyla yazdığım bir-iki mektubun üzerinden bile epeyce zaman geçmiş. Tekrardan mektup yazmaya, mektuplar okumaya başlamalıyım, diye düşünürken kitaplarımın arasındaki Yeraltına Mektuplar adlı kitapla karşılaştım. Bir süre önce edindiğim bu kitabı neredeyse unutmuşum. Murat Yalçın’ın hazırladığı “59 Yazardan Hayatta Olmayan Yazarlara” alt başlığını taşıyan bu kitabı okumak için en iyi zamanın bu olduğunu düşünerek kitaba başladım. Bu kitap Eylül’e Mektuplar projeme de büyük katkı yapacaktır.
Mektup deyince aklıma hemen Enis Batur ve doğal olarak Gönderen adlı kitabı geliyor. Murat Yalçın da önsözde bu kitabı anmadan edemiyor. En kısa zamanda Gönderen’i de tekrardan okumalıyım.
Bu tarz mektup kitaplarının en büyük katkısı yeni yeni şeyler öğretmesidir. Mesela kitabın ilk mektubu Adil İzci tarafından Sabahattin Kudret Aksal’a yazılmış. Sabahattin Kudret Aksal ismini duyduğum fakat hiç okumadığım bir yazardı. Bu mektup sayesinde okumam gerektiğini düşünmeye başladım. Özellikle Adil İzci’nin andığı Meydan adlı öyküsünü bir an önce okumalıyım.

Tuna BAŞAR
tuna başar

Jeewani is a freelance web designer and developer with a passion for interaction design.

Website: Premium Blog Templates

  • Blogger Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Item Reviewed: OKUMA GÜNLÜĞÜ -2- Rating: 5 Reviewed By: Tuna BAŞAR